מאפי פילו פריכים במילוי שוקולד לבן ואגוזים

IMG_2856

אם חשבתם שלאפות מאפי פילו פריכים עם שוקולד נוגט, אגוזי לוז ועוד זו משימה מסובכת, אז המתכון הזה יגרום לכם להבין שאפשר לעשות זאת בקלות ועם קיצורי דרך. והטעם? כמו בקונדטוריה הטובה ביותר.

מרכיבים ל-10 מאפים:

10 דפי פילו, מופשרים

3 טבלאות פינוק בטעם שוקולד לבן נוגט עם אגוזי לוז

1 כוס אגוזי לוז טבעיים

שמן קוקוס או שמן נייטרלי אחר, להברשה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליו את האגוזים. קולים אותם כ-5 דקות, מוציאים ומניחים להצטנן.
  3. מעבירים את האגוזים הקלויים למיכל של מעבד מזון וטוחנים גס בפולסים קצרים. לחילופין, אפשר לקצוץ אותם בסכין.
  4. מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים את דפי הפילו בערימה על משטח העבודה. מברישים את הדף העליון בשמן ומקפלים לחצי. מברישים שוב ומקפלים, עד לקבלת ריבוע בן 4 שכבות בצק.  מניחים לרוחבו משולשי שוקולד לבן ומפזרים מהאגוזים הקצוצים.
  6. מקפלים פנימה את השוליים משני הצדדים ומגלגלים את הבצק על גבי השוקולד עד שמתקבל גליל סגור. מברישים בשמן ומניחים על תבנית עם נייר אפייה,        כשהתפר מופנה כלפי מטה. ממשיכים למלא את דפי הפילו הנותרים באותה שיטה.
  7. את אגוזי הלוז הקצוצים שנותרו מפזרים על המאפים ומכניסים לתנור לכ-5 דקות, עד שהמאפים מזהיבים ופריכים. מגישים חם.