מוס קוקוס ושוקולד לבן – מתכון פרווה

מתכון למוס מושקע במיוחד עם שוקולד לבן, קוקוס קלוי ופקאן מקורמל, להכין כשמתכוננים לקינוח שיסיים ארוחה חגיגית, למשל ארוחת ערב חג.

מרכיבים  ל8-10 מנות:

למוס:
300 מ"ל חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
25 גרם קורנפלור
150 גרם טבלת פינוק בטעם שוקולד לבן קוקוס קלוי ופקאן מקורמל של 'כרמית'
3/4 כוס קצפת פרווהfinal 1

לקראנץ':
200 גרם וטבלת פינוק בטעם שוקולד לבן ונוגט בתוספת אגוזי לוז של 'כרמית'
3 כפות שמן
1/2 1 כוסות פצפוצי אורז
1/3 כוס נוגט אגוזים
1/4 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק

לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מומס
1 כפית שמן
שבבי קוקוס קלוי
מעט אבקת איבוק בצבע זהב

אופן ההכנה:

מכינים מוס קוקוס:

  1. שמים בסיר חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. כשהחלב על האש רותח יוצקים ממנו לתערובת החלמונים, מערבבים ומחזירים את כל התערובת לסיר להמשך בישול. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת ומסמיכה.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים עד שנמס.
  3. מצננים היטב את הקרם, במהלך הצינון מצמידים יריעת ניילון לקרם כדי למנוע היווצרות קרום.
  4. מקציפים קצפת ומערבבים עם הקרם המבושל הקר.
  5. ממלאים את הקרם בתוך תבניות סיליקון SF163 או בכל תבנית סיליקון אחרת. מקפיאים למשך 6 שעות.

מכינים את הקראנץ':

  1. ממיסים שוקולד במיקרוגל או בבן מרי, מערבבים עם שמן ולאחר מכן עם פצפוצים, נוגט ואגוזים.
  2. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת בניר אפייה לגובה של 1ס"מ. מקפיאים במשך שעה. קורצים עיגולים בקוטר זהה למנות המוס המוכנות.

מרכיבים את המנה: 

  1. מחלצים את המוס מתבניות הסיליקון ומניחים על דסקית הקראנץ'.
  2. ממיסים שוקולד ומערבבים עם שמן, מעבירים לשקית ומזלפים מעל המנות.
  3. מערבבים שבבי קוקוס קלוי עם מעט אבקת איבוק בצבע זהב ומפזרים מעט על המנות.

מתכון- תמי פיליפ
צילום- אלי סגל
סטיילינג-  ענת לבל