עוגיות חמאת בוטנים עם מרשמלו טוויסטר וריבת תות

מרכיבים לכ-20 עוגיות סנדוויץ':

מתכון מתוק ומדהים של השפית מאיה דרין מהבלוג "בצק אלים" שמיועד גם ובעיקר לחובבי חמאת הבוטנים המושבעים ולמי שמחפשים את הטוויסט המקורי: מלית מרשמלו וריבת תות.

peanuts2

5 כפות גדושות חמאת בוטנים

75 גרם חמאה רכה

5 כפות סוכר דמררה

2 כפות סוכר חום

1 ביצה

1 כוס גדושה קמח תופח

 

למילוי:

200 גרם שוקולד לבן של כרמית

12 יחידות מרשמלו טוויסטר

8 כפות ריבת תות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים חמאת בוטנים, חמאה, סוכר וסוכר דמררה לקרם חלק ואחיד.
  2. מוסיפים ביצה טרופה לאט ותוך כדי ערבול. מוסיפים קמח תופח ומערבלים רק עד שנוצר בצק רק ואחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים גדולים האחד מהשני.
  4. בעזרת מזלג משטחים את הכדורים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ויוצרים תוך כדי הפעולה דוגמת פסים על פני העוגייה (לא להיבהל אם העוגיות נסדקות מעט בשוליים).
  5. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-10/12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים להצטנן בתבנית (העוגיות מתפוררת למגע בעודן חמות)
  6. בינתיים: ממיסים שוקולד לבן עד שחלק לגמרי. ממיסים את המרשמלו במשך כ-10 שניות במיקרו. מערבבים מיד בין השניים. העיסה קשה לערבוב ומתקבלת כמעין בצק. בעוד העיסה חמימה יוצרים 20 דיסקיות ושומרים בצד.
  7. כשהעוגיות קרות יוצרים מהן עוגיות סנדוויץ':מורחים על הצד הפנימי של כל העוגיות ריבת תות, מניחים את הדיסקיות על חצי מהעוגיות ומכסים בחצי השני (יש להקפיד ולמלא בריבה בצידן השטוח של העוגיות ולהשאיר את הצד המעוטר כלפי חוץ). יש להניח כחצי שעה לריבה להתקשות ורק אז מעבירים לכלי אחסון.
    מתכון- שפית מאיה דרין