קינוחי שוקולד וגבינה אישיים

עוגת גבינה ושוקולד שמגיעות במנות אישיות ובציפוי מרנג מענג. מעדן זה כאן!

מרכיבים ל15 יחידות

לבסיס:
120 גרם ביסקוויטים שוקולד
1/4 כוס אגוזים קצוצים קלוייםfinal 4
75  גרם חמאה
50  גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו של  'כרמית'

למלית:
150 גרם שוקולד חלב של  'כרמית'
1/3 כוס שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
225 גרם גבינת שמנת 25% שומן
1/3  כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 ביצים
1 כף קקאו
1 כף קורנפלור

לציפוי:
130 גרם שוקולד חלב  'כרמית'
1/2 כוס  (100 מ"ל)  שמנת מתוקה
1/2 כפית קפה – לבחירה

למרנג:
2 חלבונים 80 גרם
125  גרם סוכר
60  מ"ל מים

אופן ההכנה: 

מכינים את הבסיס:

  1. מחממים תנור ל 150- מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. טוחנים יחד ביסקוויטים ואגוזים. ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים עם תערובת הפירורים. מעבירים את התערובת לתבניות אישיות ומשטחים לבסיס אחיד.

מכינים מלית גבינה ושוקולד:

  1. שמים בסיר שוקולד ושמנת וממיסים, מסירים מהאש ומצננים מעט.
  2. מערבבים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הביצים ואת תערובת השוקולד. מוסיפים קקאו וקורנפלור ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  3. יוצקים את הבלילה על גבי הבסיס, מנמיכים את חום התנור ל 150-מעלות ואופים כ 30-25- דקות עד שהעוגות יציבות.
  4. מצננים את העוגות במקרר 5-4 שעות או עד שהן קרות לחלוטין.

 מכינים את הציפוי:

  1. ממיסים שוקולד, שמנת וקפה עד המסה. יוצקים מהציפוי על העוגות ומקפיאים שעה.
  2. מחלצים את העוגות מהתבניות ומצפים במרנג.

מכינים את המרנג:

  1. שמים בסיר מים וסוכר ומבשלים עד לטמפרטורה של 120 מעלות. לקראת סיום הבישול מתחילים להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
  2. מוסיפים את סירופ הסוכר בזרם דק לקצף החלבונים וממשיכים להקציף עוד כ 5- דקות לקבלת קצף יציב ומבריק.
  3. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים תלולית על כל מנה. צורבים מעט את המרנג בעזרת ברנר.

 הערה: ניתן להכין את העוגות גם ללא שכבת המרנג.

מתכון- תמי פיליפ
צילום- אלי סגל
סטיילינג- ענת לבל