קיש ים תיכוני מבצק טרליני

21_GE_AD_Carmit_Mars_18_1334x890

קיש שמורכב בעיקר מגבינה וירקות הוא בדיוק מה שאתם צריכים כשאתם מתכוננים לאירוח. לצד סלט הוא גם יכול לשמש ארוחת צהריים או ערב בריאה וטעימה לכל המשפחה.

מרכיבים:

לתחתית:
170 גר' פניני טרליני מיני כעכים איטלקיים של כרמית (בטעם שאוהבים)
75 גר' חמאה מומסת

למלית:
2-3 פלפלים אדומים קלויים בגודל בינוני (ניתן גם לקנות מוכנים)
50 גר' גבינת פטה
זיתי קלמטה ללא חרצנים
200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
טימין
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות.
  2. מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית. מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים.
  3. בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.
  4. מחממים תנור ל – 170 מעלות ורק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור. אופים כ 10 דקות בטמפרטורה של  170 מעלות ואח״כ מנמיכים לחום של 150 מעלות.
  5. אופים עד להשחמה, כ- 35 דקות.

בתיאבון!

מתכון- עדי דב
צילום- גלי איתן