גאלט תפוחי עץ עם שוקולד לבן
מרכיבים:
לבצק:
50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)
100 גר׳ חמאה
1 ביצה שלמה
1 חלמון ביצה
200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)
לגאלט:
4 תפוחים מזן שאוהבים (רד דלישס, פינק ליידי, גראני סמית׳)
בצק טארט:
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1 טבלת שוקולד לבן אגו
1 ביצה להברשה
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם סמיך.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
4. מוציאים מהמיקסר ומשטחים.
5. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
הרכבה:
1. חוצים את התפוחים, מגלענים, ויוצרים חצאי מניפות.
2. מרדדים את בצק הגאלט לעיגול כמה שיותר סימטרי.
3. חוצים את טבלת שוקולד "אגו" ל-2, את החצי הראשון קוצצים באופן גס ומפזרים בין התפוחים. את החצי השני קוצצים גס ושומרים בינתיים בצד.
4. מקפלים את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופפת, כך שנקבל שולי גאלט מסודרים.
5. מורחים ביצה על הבצק הנראה לעין ומפזרים סוכר וקינמון מעל מניפות התפוחים בצורה אסתטית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
7. לאחר 20 דקות, מוציאים את הגאלט ומפזרים את שארית שוקולד "אגו" לבן הקצוץ, מחזירים לתנור עד שהבצק מזהיב. התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן.
מתכון – ליאור משיח
סטיילינג- ענת לבל
צילום – גלי איתן