גלידה ביתית בטעם שוקולד פטל
לכבוד יום האהבה, וגם כי אנחנו אוהבים לפנק, סידרנו לכם קינוח מרענן לערב רומנטי.
גלידת שוקולד פטל בהכנה ביתית לערב חמים ואינטימי, תיהנו 🙂
מצרכים:
1 פחית חלב מרוכז
500 מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה להקצפה (38%)
300 גר' שוקולד אגו מריר 70% בטעם פטל של -שבור לקוביות
100 גר' שוקולד אגו מריר 70% בטעם פטל – קצוץ
1 כוס פטל אדום טרי או קפוא
קורט מלח
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים על קוביות שבורות של שוקולד אגו מריר 70% בטעם פטל (300 גר'). ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים קורט מלח. מקררים 4 שעות עד לילה.
ביום למחרת, מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את הקרם, וברגע שהוא מתייצב מוסיפים את פחית החלב המרוכז.
ברגע שהמרקם אחיד אבל עדיין חלק, מוציאים מהמיקסר ומקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ ואת הפטל האדום, מופשר.
מעבירים לכלי (קופסת גלידה, אינגליש קייק ממתכת וכו'), סוגרים ושומרים במקפיא לפחות שעתיים (אפשר עד חודשיים(.
לרוטב השוקולד:
30 גר' שוקולד אגו 70% בטעם פטל קצוץ
20 גר' אבקת קקאו
קורט מלח
100 גר' דבש / גלוקוז
25 גר' סוכר
55 גר' שמנת מתוקה
חופן פטל טרי לקישוט ולהגשה
אופן ההכנה:
בקערה בינונית, מערבבים את השוקולד הקצוץ, אבקת הקקאו והמלח.
בסיר קטן, מרתיחים את הדבש / גלוקוז, סוכר והשמנת המתוקה.
ברגע שהנוזלים רותחים, מוזגים אותם אל הקערה עם השוקולד, ממתינים דקה וטורפים עם מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. ממשיכים כך במשך כמה דקות עד שהפאדג' מבריק וחלק.
מוזגים מעל מנת גלידה ומקשטים בפטל טרי.
מתכון- ליאור משיח
צילום- אנטולי מיכאלו