מרק כתום ומפנק
בחורף הקר, כשכל מה שמתחשק הוא להתכרבל עם צלחת מרק מהבילה, זהו בדיוק המתכון המתאים. קל, מהיר ופשוט להכנה ועם קרקרים או טוסטונים מסדרת פניני – יש לכם ארוחת ביניים נפלאה ומשביעה (וגם מנה ראשונה בארוחה שלמה).
מרכיבים:
2 בצלים בינוניים
4 גזרים
3 בטטות
אופציה: חתיכת דלעת / דלורית
אופן ההכנה:
- לקצוץ 2 בצלים בינוניים ולטגן עד להזהבה
- לחתוך 4 גזרים לעגולים גסים ולהוסיף לסיר
- לחתוך לריבועים 3 בטטות בינוניות ולהוסיף אותן לסיר
- ניתן להוסיף גם חתיכה של דלעת/ דלורית.
- לטגן את כל המרכיבים יחד עם הבצל
- לכסות הכל עם מים רותחים ולהביא לרתיחה
- להנמיך לאש קטנה ולבשל עד להתרככות הירקות.
- לתבל – במלח, פלפל ובאבקת מרק. לטעום ולתקן טעמים
- לאחר שהמרק התקרר מעט, לטחון בבלנדר ידני עד למרקם קטיפתי.
- תוסיפו לצד המרק פניני קרקר דגנים בטעם שאתם אוהבים – ואתם מסודרים 🙂
בתיאבון !
צילום: נמרוד גנישר