קינוחי שוקולד וגבינה אישיים
עוגת גבינה ושוקולד שמגיעות במנות אישיות ובציפוי מרנג מענג. מעדן זה כאן!
מרכיבים ל15 יחידות
לבסיס:
120 גרם ביסקוויטים שוקולד
1/4 כוס אגוזים קצוצים קלויים
75 גרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו של 'כרמית'
למלית:
150 גרם שוקולד חלב של 'כרמית'
1/3 כוס שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
225 גרם גבינת שמנת 25% שומן
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 ביצים
1 כף קקאו
1 כף קורנפלור
לציפוי:
130 גרם שוקולד חלב 'כרמית'
1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כפית קפה – לבחירה
למרנג:
2 חלבונים 80 גרם
125 גרם סוכר
60 מ"ל מים
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס:
- מחממים תנור ל 150- מעלות ומשמנים את התבנית.
- טוחנים יחד ביסקוויטים ואגוזים. ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים עם תערובת הפירורים. מעבירים את התערובת לתבניות אישיות ומשטחים לבסיס אחיד.
מכינים מלית גבינה ושוקולד:
- שמים בסיר שוקולד ושמנת וממיסים, מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מערבבים גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הביצים ואת תערובת השוקולד. מוסיפים קקאו וקורנפלור ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- יוצקים את הבלילה על גבי הבסיס, מנמיכים את חום התנור ל 150-מעלות ואופים כ 30-25- דקות עד שהעוגות יציבות.
- מצננים את העוגות במקרר 5-4 שעות או עד שהן קרות לחלוטין.
מכינים את הציפוי:
- ממיסים שוקולד, שמנת וקפה עד המסה. יוצקים מהציפוי על העוגות ומקפיאים שעה.
- מחלצים את העוגות מהתבניות ומצפים במרנג.
מכינים את המרנג:
- שמים בסיר מים וסוכר ומבשלים עד לטמפרטורה של 120 מעלות. לקראת סיום הבישול מתחילים להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את סירופ הסוכר בזרם דק לקצף החלבונים וממשיכים להקציף עוד כ 5- דקות לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים תלולית על כל מנה. צורבים מעט את המרנג בעזרת ברנר.
הערה: ניתן להכין את העוגות גם ללא שכבת המרנג.
מתכון- תמי פיליפ
צילום- אלי סגל
סטיילינג- ענת לבל