אפרטיף טוסטון וקורנביף

כשממש מתחשק לפנק מישהו ולתת לו הרגשה שהוא אוכל במסעדת בשרים טובה! המתכון לקורנביף הזה בדיוק בשבילכם!

מרכיבים לקורנביף ביתי:37583_gant_april_c6
1 ק"ג בשר אנטריקוט/ סינטה
1-2 כפות שמן זית
½ כוס מים
½ כוס ציר בקר (לא חובה)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2-3 שיני שום
1 כפית עלי טאראגון מיובשים
1 כפית רוזמרין מיובש
1 כפית בזיליקום

אופן ההכנה:
1. מוזגים לתבנית את המים וציר הבקר ולהניח רשת צלייה מעל.
2. מקלפים ופורסים את שיני השום. בעזרת סכין עושים חתכים קטנים מסביב לנתח הבשר ומכניסים את פרוסות השום.
3. מניחים את הבשר על הרשת, כאשר הצד "השמן" כלפי מעלה. מברישים את הבשר בשמן זית ומעסים היטב, מפזרים מעל תחילה את המלח והפלפל ואת כל יתר התבלינים המיובשים ומעסים שוב.
4. מחממים תנור ל- 250 מעלות ומכניסים את הבשר. לאחר 15 דקות של "מכת חום" מנמיכים את החום ל- 185 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ- 45 דקות.
5. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר להגיע לטמפרטורת החדר. פורסים לפרוסות דקות ואנכיות לסיבים שעוברים לרוחבו של הנתח.

מרכיבים לאפרטיף: 
פרוסות דקות של קורנביף
טוסטונים עם שומשום
רוטב טרטר
קורנישונים (מלפפונים קטנים חמוצים)

מרכיבים לרוטב טרטר:
200 גר׳ מיונז
½ 1 כף חרדל
מיץ מחצי לימון
כף צלפים קצוצים
מלפפון חמוץ גדול או שניים קטנים קצוץ דק
מלח ופלפל שחור (לפי הטעם, שימו לב שגם המלפפון וגם הצלפים מוסיפים למליחות)
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לאיחוד החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

אופן הכנה:
1. מניחים טוסטונים על צלחת הגשה.
2. על כל טוסטון מניחים פרוסת רוסטביף, עליה מעט רוטב טרטר ומעל קורנישון.

מתכון- עדי דב
צילום- גלי איתן