וופל בלגי עם וופל אגו עטוף במייפל ופאדג׳ שוקולד

הוופל הבלגי המושלם הזה עשוי מוופל אגו מצופה במילוי קרם אגוזים. מה שהופך אותו ללא פחות מחלום. תתפנקו ..

מצרכים:
340 מ"ל חלב מלא בטמפ' חדר
85 גר' חמאה מומסת
40 מ"ל סירופ מייפל אמיתי
¾ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים שלמות
150 גר' אצבעות וופל אגו טחון  דק (בטעם שבוחרים)
200 גר' קמח לבן
1.5 כפית שמרים יבשים

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים, זה בסדר אם המסה שמתקבלת אינה חלקה. מניחים לתפיחה של שעה בטמפ' חדר, או לילה במקרר.
מחממים מכשיר וופל, מרססים שמן יוצקים את התערובת להכנת וופל בלגי.

לרוטב הפאדג':
150 גר' שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו
75 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
2 כפות דבש

אופן ההכנה:
שוברים קוביות שוקולד מריר לקערה בינונית. בסיר קטן מחממים על הגז עד לקבלת תערובת אחידה של השמנת המתוקה, המלח והדבש.
שופכים לקערת קוביות השוקולד את התערובת שהמסנו, ממתינים דקה ומערבבים לקבלת רוטב אחיד וחלק.
מוזגים מעל הוופלים הבלגים שהכנו ומגישים כקינוח.

 

carmit7760

מתכון – ליאור משיח | צילום – אנטולי מיכאלו