טארט שוקולד אגו מריר עם תותים

החורף מביא איתו את התותים! איזה כיף שאפשר להכין קינוחים מפנקים וטעימים לימים שנשארים בבית בגשם!
אנחנו התאהבנו, ממליצים לכם לנסות גם.

לבצק:טארט שוקולד - גלי איתן2
50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)
100 גר׳ חמאה
1 ביצה שלמה
1 חלמון ביצה
200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
4. מוציאים מהמיקסר ומשטחים.
5. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
6. בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק, ומניחים על תחתית תבנית טארט.
7. מקפיאים לפחות 10 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק ואופים עד שהוא מזהיב, כ-25 דקות).

למילוי השוקולד:
1 כף דבש
70 גר׳ חמאה
175 גר׳ שוקולד מריר (2 טבלאות)
190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)

אופן ההכנה:
1. בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והחמאה. לא צריך להמיס לחלוטין.
2. בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
3. מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד והחמאה.
4. מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.
5. מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב.
6. ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה.

בתאבון!

מתכון- ליאור משיח
צילום- גלי איתן