טריקולד – קינוח מוס אישי

עוגה אישית זה הדבר! קטן, מדוד ומתוק במידה. מרשים לארח את החברים או המשפחה, לכל חג או ארוע מיוחד.
בוחרים שוקולד איכותי ומתחילים ליצור 🙂22_Carmit_GE_AD_Mai2019_1851X2389

מרכיבים:
מתאים ל6 מנות אישיות 

מוס שוקולד לבן:
6 גר דפי ג׳לטין
100 מ״ל חלב
2 חלמונים
30 ג״ר סוכר לבן
180 ג״ר שוקולד לבן
275 מ״ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד חלב:
6 גר דפי ג׳לטין
100 מ״ל חלב
2 חלמונים
30 ג״ר סוכר לבן
180 ג״ר שוקולד חלב
275 מ״ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד מריר:
6 גר דפי ג׳לטין
100 מ״ל חלב
2 חלמונים
30 ג״ר סוכר לבן
180 ג״ר שוקולד מריר
275 מ״ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
1. משרים את דפי הג׳לטין במים קרים עד לריכוך.
2. במקביל, מחממים חלב בסיר ובקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר.
3. כשהחלב רותח, שופכים חלק ממנו על החלמונים ומערבבים היטב. את החלמונים מחזירים לסיר החלב וממשיכים לערבב על אש נמוכה עד הסמכה של התערובת.
4. את הג׳לטין המרוכך מוסיפים לסיר ומערבבים עד להמסתו. מסירים מהאש.
5. את תערובת החלב והחלמונים שופכים מעל השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסתו המוחלטת.
6. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומפעילים על מהירות נמוכה- כדי שהתערובת תתקרר.
7. במקביל מקציפים את השמנת המתוקה.
8. כאשר תערובת השוקולד התקררה, מוסיפים לה את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.
9. בעזרת שק זילוף, מזלפים את המוס לתוך צנצנת, כשליש מהגובה.
10. מעבירים למקרר או מקפיא.

חוזרים על אותן הפעולות עם שוקולד חלב תחילה ואח"כ עם שוקולד מריר.
ניתן לשמור במקרר או במקפיא.

בתאבון!

מתכון- עדי דב
צילום- גלי איתן