כדורי שוקולד כשרים לפסח

כדורי שוקולד כשלפ1

כדורי שוקולד הם קונצנזוס – כולם אוהבים אותם, צעירים ומבוגרים כאחד. עם המתכון הקליל שלפניכם, תוכלו ליהנות מהם גם בחג הפסח. טיפ מאיתנו לחול המועד: מחפשים פעילויות שיעבירו את הזמן בכיף עם הילדים? שתפו אותם בהכנת כדורי השוקולד האהובים ותיהנו מזמן איכות ומכדורי שוקולד טעימים.

מרכיבים ל-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר כשר לפסח

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

  1. ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.
  3.  בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.
  4. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל אמבט מים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.