מאפינס שוקולדי וסלק

מאפינס סלק מותאם אתרכשרוצים להפתיע בקינוח חדש, טעים ותוספת בריאה על הדרך. מכינים מאפינס שוקולד עסיסי עם סלק בצבע משגע!
תהיו בטוחים שכל מי שיטעם לא יאמין לכם שיש סלק בפנים 🙂

מרכיבים:
375 גר׳ סלק
270 גר׳ קמח תופח
35 גר׳ אבקת קקאו
200 גר׳ סוכר חום כהה
3 ביצים בטמפרטורת חדר
150 גר׳ חמאה
150 גר שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלק ומגרדים לתוך קערה.
2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קקאו, סוכר. מוסיפים את הסלק המגורר, ביצים וחמאה מומסת. מערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד לאחר שהמסנו אותו במיקרוגל.
3. לערבב עד איחוד ולא יותר מדי.
4. מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות. אופים כ 25 דקות או עד שמוכן (לנעוץ קיסם ושיצא יבש).

בתיאבון!

מתכון- עדי דב

צילום- גלי איתן