מרק כתום ומפנק

בחורף הקר, כשכל מה שמתחשק הוא להתכרבל עם צלחת מרק מהבילה, זהו בדיוק המתכון המתאים. קל, מהיר ופשוט להכנה ועם קרקרים או טוסטונים מסדרת פניני – יש לכם ארוחת ביניים נפלאה ומשביעה (וגם מנה ראשונה בארוחה שלמה).

מרכיבים: 

2 בצלים בינוניים
4 גזרים
3 בטטות
אופציה: חתיכת דלעת / דלורית

אופן ההכנה: 

  1. לקצוץ 2 בצלים בינוניים ולטגן עד להזהבהNimrod_Genisher_6556
  2. לחתוך 4 גזרים לעגולים גסים ולהוסיף לסיר
  3. לחתוך לריבועים 3 בטטות בינוניות ולהוסיף אותן לסיר
  4. ניתן להוסיף גם חתיכה של דלעת/ דלורית.
  5. לטגן את כל המרכיבים יחד עם הבצל
  6. לכסות הכל עם מים רותחים ולהביא לרתיחה
  7. להנמיך לאש קטנה ולבשל עד להתרככות הירקות.
  8. לתבל – במלח, פלפל ובאבקת מרק. לטעום ולתקן טעמים
  9. לאחר שהמרק התקרר מעט, לטחון בבלנדר ידני עד למרקם קטיפתי.
  10. תוסיפו לצד המרק פניני קרקר דגנים בטעם שאתם אוהבים – ואתם מסודרים 🙂

בתיאבון !

צילום: נמרוד גנישר