מרשמלו ביתי

תמיד חלמתם לדעת איך מכינים מרשמלו רך, אוורירי ונימוח בפה? לפניכם מתכון שילמד אתכם שלב אחר שלב את כל סודות המרשמלו. הילדים מכורים למרשמלו ולכם חשוב לדעת כל מרכיב ומרכיב בתזונה שלהם? את המתכון הבא תוכלו להכין ביחד איתם ולבסוף ליהנות מממתק אמיתי בטעם ביתי.

מרכיבים:

1/3 כוס אבקת סוכר

1/3 כוס קורנפלור

2 חלבונים

1 כפית סוכר

1 כוס סוכר לבן

1/3 כוס מים

1 כף דבש

4 כפיות ג'לטין

1/8 כוס מים

1/2 כפית צבע מאכל ורוד

1 פקק תמצית טעם טבעית (אני השתמשתי בדובדבנים)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הג'לטין:  בכוס זכוכית או בקערית מערבבים 3 כפיות ג'לטין יחד עם 1/8 כוס מים. מניחים לג'לטין להיספג.
  2. מערבבים את 1/3 כוס אבקת הסוכר יחד עם 1/3כוס הקורנפלור ומפדרים תבנית אפיה חד פעמית בגודל 20 X 30 בתערובת.
  3. מבשלים את הסירופ: בסיר קטן מבשלים אש קטנה-בינונית 1 כוס סוכר, 1/3 כוס מים ו-1 כף דבש.
    לאחר כ-12 דקות, בודקים את סמיכות הסירופ. (ממלאים קערית קטנה במים קרים מטפטפים מעט מהסירופ, אם אפשר ליצור מהסירופ שהתגבש בתוך המים כדור קטן, הסירופ מוכן)
  4. מניחים בקערת המיקסר 2 חלבונים וכפית סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק. מתחילים למזוג את הסירופ הרותח אל הקצף בזרם דקיק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף כדקה נוספת.
  5. מוסיפים צבע מאכל ותמצית טעם, ממשיכים להקציף עד שהכל אחיד.
  6. מחממים את הג'לטין במיקרו במשך כ-10 שניות בכל פעם עד שנמס. מוסיפים את הג'לטין המומס והחם בעדינות וממשיכים להקציף במהירות נמוכה רק עד שהג'לטין נטמע היטב בקצף.
  7. יוצקים את הקצף אל התבנית המפודרת, מישרים היטב בעזרת מרית או פלטה. מפדרים גם מעל ומניחים להתקרש במשך שעתיים/שלוש.
  8. חותכים לצורה הרצויה, מפדרים עוד קצת את כל הצדדים החשופים, בעזרת מסננת מסננים עודפי פודרה.
  9. שומרים במיכל אטום במשך כמה ימים.