עוגיות פינוק ללא חלב

עוגיות מושלמות ליד הקפה וכשמתחשק משהו מתוק, קטן ובטעם הכי ביתי שיש. הפינוק הזה מגיע בטעם חלבי אך הוא איננו מכיל כלל חלב או את מוצריו, אך גם אם אתם לא טבעונים – תוכלו ליהנות ממנו מאוד.

מרכיבים לכ-20 עוגיות :עוגיות פינוק בטעם שוקולד לבן עם שיבולת שועל ואגוזי פקאן

120 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה דביק

70 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס רך (לא נוזלי)

1  כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח

3 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1  טבלה (85 גרם) בטעם שוקולד לבן עם קוקוס ופקאן, קצוץ

1 כוס קמח כוסמין מלא

1  כפית אבקת אפייה

1/2 1 כוסות (130 גרם) שיבולת שועל

1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים דק

הוראות ההכנה: 

  1. מערבלים יחד במיקסר סוכר, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח עד שמתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים תוך כדי ערבול את רסק התפוחים, עד שהתערובת שוב מתאחדת. עוצרים את פעולת המערבל.
  3. מכניסים לקערה את הפינוק הלבן קצוץ, קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ופקאן ומערבלים עד לקבלת גושי בצק גדולים. חשוב לא לערבל יותר מדי.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים בידיים לבצק אחיד. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל פינג-פונג ומסדרים אותם במרחק זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים כל כדור לצורת עוגיה.
  6. מכניסים לתנור החם ואופים כ-10 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים ומתקשים אך המרכז עדיין רך לנגיעה.
  7. מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה אטומה.

מתכון וצילום: אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר