עוגת שוקולד עם פיסטוקים, משמשים ותוספות מפנקות

כשמיצינו את עוגת השוקולד הקלאסית, החלטנו להכין עוגה קצת אחרת! בחושה טעימה טעימה עם טוויסט מעניין שמשדרג את העוגה. תנסו ותתענגו!

מרכיבים:
3/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים L
225 גר' חמאה רכה
150 גר' של ממרח שוקולד
2.5 כוסות קמח
1/2 כפית מלח37158_Fit image_2
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גר' פיסטוק קצוץ
60 גר' משמשים יבשים קצוצים לקוביות
160 גר' שמנת חמוצה
50 מ"ל ברנדי

ציפוי לעוגה:
400 גר' מטבעות לאפייה שוקולד מריר מעולה 60% 'כרמית'
3/4 כוס שמן קנולה
60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן לקישוט

אופן הכנה:

  1. במיקסר – מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  2. בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתה למרקם משחתי.
  3. מוסיפים אל החמאה את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית, מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את היבשים – הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים.
  5. לאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את היבשים לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים.
  6. מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת.
  7. לבסוף מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות כ-40 דקות.
  8. לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא.
אופן הכנה לציפוי:
1. ממיסים את מטבעות השוקולד המריר בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, לאחר המסת השוקולד, מוסיפים את שמן הקנולה, מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס.
2. מקררים עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומיד לאחר הציפוי.
3. מקשטים עם פניני השוקולד, ולהגיש.
מתכון- השף קונדיטור לורו לוי
צילום- אמיר מנחם