קיש שמורכב בעיקר מגבינה וירקות הוא בדיוק מה שאתם צריכים כשאתם מתכוננים לאירוח. לצד סלט הוא גם יכול לשמש ארוחת צהריים או ערב בריאה וטעימה לכל המשפחה.
מרכיבים:
לתחתית:
170 גר' פניני טרליני מיני כעכים איטלקיים של כרמית (בטעם שאוהבים)
75 גר' חמאה מומסת
למלית:
2-3 פלפלים אדומים קלויים בגודל בינוני (ניתן גם לקנות מוכנים)
50 גר' גבינת פטה
זיתי קלמטה ללא חרצנים
200 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
טימין
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
- טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות.
- מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית. מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים.
- בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.
- מחממים תנור ל – 170 מעלות ורק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור. אופים כ 10 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות ואח״כ מנמיכים לחום של 150 מעלות.
- אופים עד להשחמה, כ- 35 דקות.
בתיאבון!
מתכון- עדי דב
צילום- גלי איתן