עוגת תפוחים ומיני קוקיס קרמל

רשימת חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

120 גרם מרציפן איכותיעוגת תפוחים

1 ביצה

1 כף גדושה חמאה

1 כוס פירורי מיני קוקיס "קרמל" של כרמית

למילוי:

3 תפוחים מזן גרנד סמית' קלופים ותוכים לקוביות קטנות

קורט קינמון

2 כפות קמח

2 כפיות חמאה

2 כפות דבש

לציפוי:

2 כוסות פירורי מיני קוקיס "קרמל" של כרמית

2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים יחדיו את כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה.
  2. משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה.
  3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על על הבסיס.
  4. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים.
  5. מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות. אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים.